Monday, April 27, 2015

Hälsningar från Provence

Denna vecka kan ni läsa om Ann-Christine Fribergs hälsningar från European Leaders Conference, Frankrike Provence!

Fredag 17.4.2014

Med fjärilar i magen blev det träff på Helsingfors-Vanda flygfält tidigt på morgonen. Någon hade inte sovit alls, någon 2 timmar och någon ”hela” natten. Hur än det var, så var vi 15 glada deltagare som skulle i väg på alla tiders första PartyLite European Leaders Conference. Över 100 ledare, försäljningschefer och verkställande direktörer från olika länder. Till och med PartyLite Europas President Martin Koehler deltog i konferensen. Som reseledare för vårt finska team fungerade försäljningschef Riitta Rutanen. Alla var medvetna om, att en oförglömlig PartyLite resa hade börjat!
Efter en hel dags resande kom vi fram till det fina hotellet Club Med Opio uppe i en bergsby i Provence. Personalen välkomnade oss glatt och varmt. Väskorna levererades åt oss fram till rummet och på rummet blev vi mötta av ett välkomstbrev och en gåvopåse med Provencalska örter och kryddad olivolja. Detta  var bara en liten smakbit av hur bra vi blev omhändertagna under resan.

Sedan var det dags för en välkomsttillställning. Efter att olika länders verkställande direktörer presenterat sig, gavs talturen åt Herve´ Fretay från världens största dofthus Givaudan. Han berättade om hållbar anskaffning av råvaror för parfymtillverkning. Alla råvaror skaffas direkt från ursprungslandet, t.ex. lavendeln kommer från Frankrike. Vi fick också höra om lavendelodlingens utmaningar och om samarbetet med PartyLite. För varje PartyLite doft görs först en parfym.  Fretay framhävde också Brighter World seriens betydelse i bevarandet av kvaliteten av doftråvarorna och stödjandet av de lokala samhällena runtom i världen. Till slut berättade Frankrikes Executive Regiondirektör Lucienne Zimbacca om de mångsidiga möjligheterna i sociala median. En fin början på ett mångsidigt veckoslut.

På kvällen blev det middag på hotellets stämningsfulla restaurang. Middagen var fylld med skratt, intressanta diskussioner. Vi blev bjudna på ett otroligt läckert utbud av förrätter, huvudrätter, efterrätter och god vin. För en del var det glada återseenden och för andra nya bekanta och vänner. En del festade loss och en del tog sig efter middagen till rummet för att vila ut efter en lång och händelserik dag.

Lördag 18.4.2015

Lördagen började med solsken på det vackra hotellområdet. I programmet hade vi fyra workshopar som leddes av Riitta Rutanen. Vi diskuterade om vad det innebär att vara rollmodell, om nyckelfaktorerna i affärsverksamheten, om skolning och coaching av Konsulter och hur vi kan bli den bästa versionen av oss själva. Tiden gick snabbt, diskussionerna var intressanta och livliga och inte besparades vi helt och hållet av känslor och tårar heller. Vilken tur att Riitta var förberedd med näsdukar! De erfarna delade med sig av sina erfarenheter och gav tips åt oss nya Enhetsledare. Alla fick säkert flera konkreta verktyg att ta med sig till sitt arbete hemma.


Kvällen började med cocktails ackompanjerad av fransk musik i en vacker utemiljö. Middagen inledes men PartyLite Europas Presidents tal. Alla nya Ledare uppmärksammades uppe på scenen. Vår Executive Regiondirektör Marita Johansson blev uppmärksammad bland de som skaffat mest Ledare till sin linje. Sedan blev det än en gång en middag med mångsidigt utbud av läckerheter. Kvällen avslutades med dans  och stämningen var på topp!
Söndag 19.4.2015

På söndagen åkte en del till Cannes och andra delen till bergsbyn Paul de Vence. I Cannes njöt vi av stämningen och gick på de vackra små gatorna. Vi besökte saluhallen där vi handlade ostar och korvar. Största delen av butikerna var stängda, men lite shopping blev det i alla fall. Vi hittade också våra ”look a likes”,  då vi jämförde våra händer med kända personers handavtryck. Och vad skulle en resa till Frankrike vara utan en croissant eller en baguette på ett stämningsfullt café!
Denna resa och människorna är oförglömlig, det är otroligt hur många fina upplevelser en resa som denna kan ge en.  Jag är säker på att alla av oss kommer att sträva efter följande drömresa, så tack PartyLite for ”lighting up our life”!


Ann-Christine Friberg
Enhetsledare
Taikalinja

1 comment:

  1. Thank you much! I find Cheap Archeage Gold your work rather exceptional...so refreshing...I can almost hear the Archeage Gold water splashing, birds chirping, and the fishing reel whipping out line...and that Buy RS Gold "plunk" when it goes in the Buy Archeage Gold stream! Be Blessed.

    ReplyDelete