Friday, September 5, 2014

PartyLitella naisen euro on 100 senttiä

Tänä syksynä PartyLite Suomi täyttää 15 vuotta. Taikalinjan Linjajohtaja ja Suomen ainoa Executive Linjajohtaja Marita Johansson on työskennellyt PartyLitella sen alkuvuosista saakka. Mukaan hän päätyi silloisen PartyLiten uusien markkinoiden johtajan Anne Anttosen innoittamana.

Maritalle oli kertynyt suoramyyntikokemusta jo paristakin yrityksestä, mutta myös pettymyksiä oli tullut vastaan ja hän oli siirtynyt järjestämään yrittäjyyskursseja. Marita kieltäytyikin Anttosen pyynnöistä useasti, mutta antoi vielä mahdollisuuden ja pääsi Lontooseen tutustumaan kutsuihin ja Konferenssiin. Upea kokemus sai Maritan syttymään. 

Kotiin palattuaan hän ryhtyi hiljalleen Konsultiksi, eteni Päälliköksi ja jo vuoden kuluttua Linjajohtajaksi. Marita kertoo, että hän luotti yritykseen, sillä PartyLite on pörssiyhtiö, jossa kaikki on julkista ja sen varaan uskaltaa rakentaa tulevaisuuttaan.


Maritaan on helppo samaistua, sillä hänellä on yhtäläiset vaikeudet saada uusia emäntiä ja varauksia, kuin muillakin Konsulteilla. Avain menestykseen lienee kuitenkin se, että tuntee omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Marita toteaa, että pitää myös osata nauraa itselleen ja kertoo kuinka hänellä oli aluksi kutsuilla mukana viisi kassillista tavaraa!

Energinen nainen on saavuttanut urallaan paljon: saanut ensimmäisenä Asiakkuusmarkkinointiliiton vuoden suoramyyjän tunnustuksen, perustanut Suomen verkostoijat ry:n ja ollut mukana kirjoittamassa suoramyyntiä käsittelevän kirjan. Marita kuvailee taustaansa yrittäjäsuvussa ja summaa, että tekemisen meininki tullut kotoa.

Nykyisin työpäivät kuluvat Konsulttien, Päälliköiden ja Linjajohtajien valmentamiseen ja kouluttamiseen. Marita luotsaa muita menestykseen ja poistaa esteitä, ettei kukaan lopettaisi Konsultin työtä esimerkiksi kirjanpito- ja verotusasioiden byrokratian takia. Hän ehtii myös kutsuille, sillä uudet kontaktit ovat toiminnan kannalta elintärkeitä-Nykyisin mukana on kuitenkin vain kaksi kassia tavaraa, Marita nauraa.

Marita ja Vesa saavuttivat Crown Clubin matkan Dubaihin (Kuva: Jesse Terho)

Moni asia PartyLitella on muuttunut 15 vuoden aikana, niin myös asiakkaiden ostotottumukset, ja muuttuvat edelleen. Marita painottaakin, että maailman menossa on pysyttävä mukana. Verkkokaupan kanssa kannattaa tehdä töitä ja kaikkien Päälliköiden pitäisi olla Facebookissa! Siellä voi jakaa itsestään juuri sen verran tietoa kuin haluaa. -Muutos pitää virkeänä, eikä kannata pelätä tekniikkaa, hän kannustaa.


Marita vinkkaa uusia ja kokeneempiakin Konsultteja keskittymään olennaiseen, eikä kannata pelätä epäonnistumista, sillä kaikki ei aina onnistu. Lisäksi 90 % on kiinni omasta asenteesta-Perään rohkeutta naisilta, hän toteaa.


Maritan tulevaisuuden haaveena on valmentaa ja auttaa mahdollisimman monia naisia. Hyväntekeväisyystyö on yksi tapa toteuttaa sitä. Hän kertoo toimineensa myös Naisten turvakodin viikonloppupäivystäjänä. Vain muita auttamalla pärjää ja samalla menestyy itsekin.

Täydelliset naiset PartyLiten Konferenssissa 2014 (Kuva: Jesse Terho)

Maritaa motivoi naisyrittäjyys ja se, että naiset seisovat omilla jaloillaan ja ovat taloudellisesti itsenäisiä. PartyLitella voi itse päättää koska saa ylennyksen, et jää työttömäksi ja lisäksi naisen euro on 100 senttiä!

Energiaa Marita ammentaa eri projekteista ja verkostot ovat hänelle tärkeitä. Juuri nyt agendalla on Naisten pankin järjestämä Kävele naiselle ammatti -tapahtuma Espoossa 14.9., jota hän vetää. Naisten Pankki kerää ja lainaa rahaa kehitysmaiden naisille, yritystoiminnan perustamiseksi. Kun yritys menestyy, laina maksetaan takaisin ja lainataan taas seuraavalle naisyrittäjälle. Kun nainen työllistyy, koko perhe voi hyvin, Marita päättää.

No comments:

Post a Comment