Tuesday, March 3, 2015

Miten saada lisää kutsuvarauksia

Ruotsin koulutuspäällikkö (National Training Manager) Birgitta Glans kertoo miten saat lisää kutsuvarauksia. PartyLite Konsultin työ on helppoa, hauskaa ja kannattavaa. Saat uusia ystäviä, tienaat rahaa ja saat mahdollisuuden päästä mukaan seikkailuille, joista aiemmin et voinut edes uneksia.

Uudet Konsultit aloittavat aina innoistaan – NYT sitä sitten myydään! Tervetuloa, maine ja mammona! Ja sitten se tapahtuu. Ensimmäisen peruutuksen jälkeen tuntuu raskaalta jatkaa. Äh, kukaan ei halua ostaa minulta. Kaikki mikä tuntui niin hauskalta ja helpolta onkin nyt ylitsepääsemättömän vaikeaa.


Äh, en minä sittenkään halua. 

Mutta nyt ei luovuteta, sillä Birgitta vastaa kysymyksiin, joihin uudet ja vähän vanhemmatkin Konsultit usein kompastuvat. Birgitta on työskennellyt alalla pitkään jo silloin, kun monet Konsultit eivät vielä olleet edes syntyneet. Eli hän jos joku on ehtinyt jo kulkea pitkän tien ja tietää mistä puhuu, sillä hän on joskus itsekin ollut uusi Konsultti.

Pilke silmäkulmassa ja naurua äänessä hän sanoo ”tehkää niin kuin minä sanon ja kaikki tulee menemään hyvin!”


Mitä uuden Konsultin tulee muistaa

Ensinnäkin, tervetuloa PartyLiten ihanaan kynttilöiden ja tuotteidentäyteiseen maailmaan! Hauskaa, että päätit aloittaa. Kaikkea ei voi, eikä pystykään oppimaan, sillä kukaan ei ole robotti. Usko pois, tuotteet jollain tapaa myyvät itse itsensä ja pakkauksissa on käyttöohjeet. Se on tärkeää muistaa aina kertoa. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin olla iloinen, ystävällinen ja halukas vastaamaan kysymyksiin.

Mitkä ovat tärkeimmät työkalut joilla pääsee vauhtiin – mihin tulisi investoida

Aloituspakkauksen olet jo saanut, se on paras pohja jolta aloittaa. Olet pitänyt ensikutsusi ja kenties jo täydentänyt pakkausta muutamilla tuotteilla. Panosta aina myyntikampanjoihin! Niissä tienaat samalla rahaa ja saat uusia tuotteita.

Miten saan uusia varauksia kun sukulaiset ja ystävät on jo käyty läpi

Laadi kontaktilista tuntemistasi henkilöistä. Valitse 100, 75, 50 tai 25 ihmistä. Täytä lista henkilöillä, joita olet tavannut kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Tästä tulee sinun yhteystietopankkisi. Kokoa myös sähköpostiosoitteita ja lisää kaikki halukkaat Candle Connection -uutiskirjeesi vastaanottajiksi.

Mikä on kaikkein tärkein kutsuvarausvinkkisi

Muista, että varauksia voit saada kutusilta, mutta myös niiden ulkopuolelta! 100 henkilön listasi henkilöistä jotka tunnet, tai et ehkä tunne vielä niin hyvin on pankkisi, josta voit lainata kun tarvitset lisävarauksia. Tiedota kaikkia ystäviäsi ja tuttujasi, että tarjoat PartyLiten tuotteita ja muista kertoa että mitä emäntä saa kutsujen emännöinnistä. Vinkki numero 1: kerro että tarjoat, et jankuta tai anele.  

Miten luoda uusi asiakaspiirejä

Hyödynnä kukkamallia. Uusien piirien ja porukoiden kutsuminen mukaan saa aikaan hyvän asiakasmixin ja saat helpommin varauksia, mitä enemmän piirejä sinulla on. Ajattele kukkaa esimerkiksi vappukukkana, jossa on 5 terälehteä. Tarkastele sitten terälehtiä, 5 naapuria, 5 sukulaista, 5 työkaveria, 5 henkilöä vapaa-ajan harrastuksistasi, 5 lastesi ystävien vanhempia jne. Kun valmistelet Emäntiä/Isäntiä, kutsu aina Emännältä/Isännältä kuka hänen ystävistään voisi Emännöidä/Isännöidä seuraavaksi kutsut? Emäntä/Isäntä voi saada varauslahjoja, mitä hän toivoisi saavansa?Apua! Mitä teen kun peruutuksia tulee

Emäntä soittaa lyhyellä varoituksella, että osa vieraista ei pääsekään kutuille. Mene kuitenkin ja pidä kutsut, vaikka vieraita olisi vain muutama. Emännällä saattaa olla vielä tunti aikaa soittaa kontakteilleen ja pyytää heitä mukaan! Jos aikaa on enemmän, voit pitää kutsut luonasi ja kutsua tuttujasi mukaan! Muista, että kaikille käy näin Emännät ja vieraat toisinaan sairastuvat. Pidä kuitenkin aktiivisesti yhteyttä Emäntiin/Isäntiin, tällöin minimoit myös peruutusten riskin.

Miten maksimoida myyntiniParempi pitää aina mukanaan muutama kallis, kuin paljon edullisia tuotteita. Edullisempia tuotteita asiakas löytää aina, mutta kalliimpia hän haluaa mieluusti testata, ihmetellä ja tunnustella hyppysissään.


Kuinka hyödyntää Facebookia ja Instagramia markkinointikanavina

Olet varmasti kuvannut tuotteitasi ja somistuksiasi? Jaa kuvia Facebookissa, Instagramissa ja Deco Plattformissa. Kutsu kaikki tykkäämään PartyLite Nordicin fanisivusta Facebookissa, jolloin ystäväsi näkevät kjulkaisut ja kilpailut ja saavat sitä kautta ensituntumaa tuotteisiin. Sivuilta voit myös jakaa kuvia ja videoita ystäviesi nähtäväksi. Hyödynnnä sosiaalista mediaa niin paljon kuin mahdollista, se on hauskaa, helppoa ja ilmaista. Ole ylpeä siitä mitä teet ja tuotteista joita myyt, se herättää mielenkiintoa!

Kerro lopuksi vielä vinkki jolla kutsut saa onnistumaan 

Lyhyet, iloiset, mielenkiintoiset ja mukaansatempaavat kutsut, sellaisille vieraat haluavat osallistua.

Onnea matkaan!

BG, Maria & Anna

P.S. muista myös hyödyntää webinaarit. Niistä saat mainioita vinkkejä työhösi! 

No comments:

Post a Comment