Thursday, March 26, 2015

Siru rokkaa

ROCK Linjan linjajohtajan, Siru Pesälän elämä muuttui yhden postikortin ansiosta 10 vuotta sitten, kun ystävä kutsui hänet PartyLite-kutsuille. Kotikutsuilla Siru ei ollut koskaan aikaisemmin käynyt, joten hän meni niille hieman varautuneena, mutta ihastuikin PartyLiten tuotteisiin.

Levy-yhtiössä työskennellyt Siru oli jäänyt leskeksi ja oli hoitovapaalla pienen lapsensa kanssa. Työlle ei ollut jatkoa luvassa, joten PartyLite tuli hänen elämäänsä juuri sopivaan saumaan. -Alusta asti tämä tuntui omalta jutulta mielessä kävi saisiko tästä kokopäivätyön, Siru muistelee.

-Etenin päälliköksi Konferenssin jälkeen marraskuussa 2005 ja siitä asti yksikköni on ollut aktiivinen joka kuukausi, Siru lisää.

Espoossa tyttärensä kanssa asuva Siru kertoo, että Linjajohtajaksi eteneminen on ollut 10 vuoden työn tulos. Hänellä oli jo aiemmin halu edetä Linjajohtajaksi, mutta syyskuussa 2014 New Yorkin matkalla tuli fiilis, että aika on kypsä, Siru muistelee. Marraskuussa Siru tuotti yhden päällikön ja joulukuun alussa vielä kaksi lisää ja ROCK Linja oli syntynyt!


Sirulle rock on uskallusta olla oma itsensä ja poiketa valtavirrasta. (Kuva: Jesse Terho)

Nimivalinta oli luonnollinen, sillä levy-yhtiötaustan lisäksi Siru soitti nuorempana sähkökitaraa eri bändeissä. Rock myös kuvastaa hänen persoonallisuuttaan ja asennettaan. - Rock on asenne, uskallusta unelmoida isoista asioista ja sitä, että tehdään eikä vain puhuta, Siru summaa. 

Mikä sitten on vaikeinta uralla etenemisessä? Siru kertoo, että 10 vuoteen on mahtunut paljon onnistumisia, ilon hetkiä ja menestystä. Matkan varrelle on osunut myös pettymyksiä ja takaiskuja, Konsultteja on tullut ja mennyt, mutta Siru on uskonut PartyLiteen ja mennyt läpi harmaan kiven. - Mitä tahansa tekee, se kertaantuu. Näin on käynyt esimerkiksi päiväkutsujen kanssa, Siru toteaa.

Uusiutuminen on tärkeää ja tulevaisuudessa Siru aikoo satsata enemmän Deco-kutsuihin. Hän haluaa myös keskittyä säilyttämään ja kasvattamaan linjaansa sekä auttaa linjansa Konsultteja ja Päälliköitä etenemään PartyLite -urallaan.

Mielekkäistä haasteista kysellessäni Siru kertoo, että matkat vetoavat häneen ja ne ovat upea etu ja kokemus. Siru laskeekin olleensa mukana jo noin 20 matkalla. Mauritius on ollut upein kohde, Siru muistelee, mutta Islanti oli myös omalla laillaan mieleenpainuva, New Yorkia unohtamatta! Matkojen vaivattomuus on ihanaa, kun saa vain hypätä koneeseen. Tapahtumat ovat myös tärkeitä, sillä siellä voi vaihdella ideoita kollegoiden kanssa.

-Mutta myös koulutuksista sekä Sannan webinaareista saa konkarikin uusia vinkkejä, Siru summaa.

Vapaa-ajalla Siru matkailee, käy ostoksilla ja syömässä tyttärensä kanssa ja uintiharrastuskin on saanut tauon jälkeen uutta tuulta alleen. Siru viettää aikaa myös vanhalla sukutilalla, Pohjanmaalla. Siellä hän myös pitää kutsuja, varsinkin kesällä, ja on tutustunut moniin paikkakuntalaisiin. Lisäksi hän pitää kutsuja Turun ja Kymenlaakson seudulla ja tietenkin myös Pääkaupunkiseudulla.

-Työn voi ottaa mukaansa minne vaan, Siru iloitsee. Yrittäjyydessä on omat vapaudet ja helppo itse vaikuttaa omaan ajankäyttöönsä. Siru yhdisteleekin usein lomareissuja ja kutsuja. Kutsuilla ihmiset ovatkin joskus naureskelleet kertoessani olevani lomalla, Siru nauraa ja jatkaa: asenne ratkaisee!

Sirun vinkit uralla etenemiseen:
  • Oma kutsutoiminta on tärkeää, sieltä löytyy Konsultteja ja tulevia Päälliköitä
  • Usko omaan juttuusi, älä masennu vaikka aina ei menisi ihan putkeen; that´s life - rock on!
  • Kannusta ja auta muita
  • Hyödynnä Extranetin asiakasrekisteriäsi
  • Poimi joka kutsuilta kaksi ihmistä, joille voisit soittaa
  • Muista hyödyntää varauslahjat
  • Ja ennen kaikkea, muista oma into!


1 comment:

  1. Kuulostaa oikein hyvältä :-) Hieno asenne

    ReplyDelete