Thursday, August 21, 2014

PartyLite Konferenssi 2014 kulissien takaa

Pääsin viikko sitten osallistumaan PartyLiten Konferenssiin ensimmäistä kertaa! Etukäteen jännitti, sillä tiesin, että Konferenssi on PartyLiten vuoden kohokohta ja todella odotettu tapahtuma, josta uusi sesonki lähtee käyntiin.

Omana tehtävänäni oli muun muassa päivittää tunnelmia sosiaaliseen mediaan, sekä avustaa Konferenssin diaesitysten kanssa. Diaesitykset, videot, äänet ja valaistus ohjattiin salin takaosasta, joten pääsin aitiopaikalle seuraamaan salin tapahtumia!


Konferenssin rakentaminen alkoi tiistai-aamuna

Vaikka tiesin, että Konferenssiin osallistuu lähes 1000 henkilöä, yllätti henkilökunnan ja järjestelyjen laajuus minut täysin. 
Myynti- ja markkinointitiimi oli aloittanut ohjelman suunnittelun tammikuun alussa, mutta purkamista, rakentamista, somistusta ja pakkaamista riitti paikan päällä valtavasti. Varsinainen Konferenssiohjelma Jyväskylässä alkoi perjantai-iltapäivällä ja päättyi lauantai-iltana.
PartyLiten toimistolta paikalla oli n. 20 henkilöä. Lisäksi avustamassa oli päivittäin noin 19 Konsulttia. Tekniikkaa hoiti noin 15 ääni-, kamera-, sekä valomiestä- ja naista, ohjaaja mukaan lukien. Ravintolahenkilökuntaa paikalla oli lähes viisikymmentä henkilöä ja pelkästään perjantai-illan illallispöytien kattamiseen aikaa meni reilu vuorokausi. Tämän lisäksi paikalla oli valokuvaaja ja neljä tanssijaa, siistijöitä, sekä muita apureita. Aika massiivinen tapahtuma siis!


Tuotteita oli noin 30 rullakon verran ja niistä koottiin myynti- ja näyttelypöytiä, sekä lahjakasseja, mitkä osallistujat saivat kotiin lähtiessään.

Harjoitukset vaikuttivat ensikertalaisen silmin lähestulkoon kaaokselta, sillä jokaista osiota harjoiteltiin erillisenä pätkänä, sekalaisessa järjestyksessä, pääasiassa ilman esiintymisasua. Ihmettelinkin miten ihmeessä homma tulee toimimaan ja kaikki saadaan yhtenäiseksi esitykseksi! Muutoksia esimerkiksi videoiden esitysjärjestykseen saattoi tulla vielä minuutti ennen kuin esiintyjä astui lavalle. Pieni tuuletus JES-huudahduksen kera olikin aina paikallaan kun kaikki meni putkeen ja lopputulos oli upea!


Ohjaaja valvoo harjoituksia 100-sivuisen käsikirjoistuksen pohjalta

Osallistujien matkaa ja tunnelmia oli hauska seurata Facebookin välityksellä. Paikan päällä StepUp Dancers sekä Jari Sillanpää vauhdittivat Konferenssiosallistujien iltaa. Palkitsemiset ovat keskeisessä osassa Konferenssia ja v
oin vain kuvitella kuinka mahtava fiilis on nousta lavalle ja tulla palkituksi saavutuksistaan! Yksi mieleenpainuvista hetkistä oli nähdä kun yleisö yhtyi tanssiin ja koko sali oli täynnä iloa ja energiaa.


Ensikertalaisten palkitseminen
Tunnelma katossa! (Kuva: Jesse Terho)

PartyLiten Konferenssi on jotain aivan erityistä, johon ei varmasti muualla törmää! Musiikkia, koulutuksia, shoppailua, tuotelanseerauksia, ystäviä, hyväntekeväisyyttä, työtovereita, ruokaa, kimallusta, tanssia, naurua, esityksiä ja paljon muuta. Kotiin palatessa pääni oli kaksi päivää vielä aivan pyörällä, sillä niin innostava ja ikimuistoinen kokemus tapahtuma oli!


Konferenssin päätteeksi sali täyttyi kultaisista ilmapalloista


No comments:

Post a Comment