Friday, December 19, 2014

Välipäivien puuhastelua

Joulun pyhinä on aikaa lomailla ja ottaa rennosti ja samalla voi myös hieman askarrella. Lotta, Anne ja Maria askartelivat sytykeruusuja, joita voi käyttää takan sytykkeenä tai vaikkapa kynttiläsomisteiden sisällä koristeena. Itsetehdyt ruusut ovat kiva lisä joululahjaan. Nyt kerromme miten ruusut tehtiin!Tarvitset:

  • Tuoksuttomia PartyLite-kynttilöiden jämiä tai esimerkiksi Votiiveja
  • Munakennoja
  • Leivinpaperi
  • Kattila
  • Vanha kattila tai lasipurkki
  • Pihdit (esim. paistopihdit)
Revi munakennojen alaosan kupit (eli ne joihin kananmuna on asetettu) käsin, jolloin reunoista tulee hieman rosoiset. Säästä muut osaset myöhempää käyttöä varten.Revi munakennon kansiosa pitkiksi suikaleiksi, kierrä ne rullaksi, joka laitaan kennon sisälle, niin, että se muodostaa ruusun. Jos haluat ruususta muhkeamman, voit lisäillä pieniä paloja rullan ja kennon väliin.
Kun pöytäsi on täyttynyt ruusuista, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen, eli parafiinin sulatukseen. Kaada kattilaan vettä, suurin piirtein kattilan puoliväliin saakka ja anna kiehua. Ota vanha käytöstä poistettu kattila tai lasipurkki ja laita kynttilät siihen. Aseta kattila kynttilöineen isomman kattilan sisään vesihauteeseen ja odota että parafiini sulaa.

Kun parafiini on sulanut kasta ruusut kuumaan massaan yksi kerrallaan. Voit käyttää pihtejä apuna. Ota pihdeillä kiinni ruususta, kasta ruusu parafiniiin ja käännä se ylösalaisin, jotta ylimääräinen parafiini valuu takaisin kattilaan. Laita ruusut kuivumaan pöydälle asetetun leivinpaperin päälle. Kasta jokainen ruusu vielä toisen kerran juoksevaan parafiiniin. Tarvittaessa voit lämmittää parafiinin uudestaan.Kun ruusut ovat valmiit voit paketoida ne. Vanhat ruukut, pahvilaatikot ja hedelmärasiat sopita hyvin. Päällystä rasiat silkkipaperulla ja aseta ruusut niihin. Somista kauniilla nauhalla! Ruust sopivat myös kauniisti somisteiden sisään koristeeksi!

No comments:

Post a Comment