Friday, September 19, 2014

Näin onnistut valokuvaamisessa

Kuvat ovat yhä tärkeämmässä roolissa nykypäivän viestinnässä. Omaa PartyLite liiketoimintaasi, kutsuja ja tuotteita on helppo markkinoida upeiden kuvien avulla esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Mutta miten ottaa hyviä kuvia?

Kokosimme yhdessä Marian, sekä graafisen suunnittelijamme, Kristoffer Donnerin kanssa vinkkejä, siitä miten saat otettua hyviä valokuvia PartyLiten tuotteista aivan tavallisella kännykkäkameralla. Alla näet ennen ja jälkeen kuvat.


Marian ottamassa tuotekuvassa (vasemmalla) taustalla ja sivuilla näkyy ylimääräistä tavaraa ja valaistuskaan ei ollut aivan onnistunut. Kuva tuntuu jotenkin rauhattomalta.

Kristoffer suositteli käyttämään rauhallisempaa taustaa. Me hyödynsimme pöytäliinaa ja pitelimme sitä kuvauksen ajan taustana. Kristoffer ohjeisti myös muuttamaan kuvakulmaa hieman alemmas ja lähemmäs itse tuotetta, jolloin tuotteen yksityiskohdat näkyvät paremmin. Ylimääräiset esineet kannattaa rajata pois kuvasta, etteivät ne turhaan kiinnitä katsojan huomiota.

Kuvatessasi tarkenna kamera mieluummin tuotteeseen, kuin kynttilän liekkiin, näin saat kuvasta valoisamman ja tuote näkyy paremmin. Kristoffer vinkkasi myös, että kannattaa tarkistaa, että kamera on suorassa, ettei kuvasta tule vino.


Seuraavaksi otimme kuvan somisteesta ikkunalaudalla. Tuote ja värit eivät kuitenkaan näy kuvassa kunnolla, sillä valo tulee tuotteen takaa. Tätä kutsutaan vastavaloon kuvaamiseksi. Kuva kannattaa ottaa siten, että valonlähde on sinun, eikä tuotteen takana. Huomioi myös heijastumat lasisomisteiden pinnalla.


Lopuksi otimme lähikuvan tuotteesta siten, että kamerassamme oli salama päällä. Huomasimme kuvan ottamisen jälkeen, että taustalla näkyvä viereinen huone häiritsee katsojaa. Somisteessa oli sisällä yksi pieni Tuikkiva, joka ei tuonut riittävästi valoa suureen somisteeseen.

Kristoffer suositteli kameran salaman sijaan sytyttämään huoneeseen valot, jotta kuvaustilaan tulee riittävästi valoa ja lopputulos näyttää luonnollisemmalta. Hän suositteli myös käyttämään taustaa sekä suurempaa kynttilää somisteen sisällä, jotta kynttilän loiste näkyy kauniimmin. Käytimme oikeanpuoleisessa kuvassa, somisteen sisällä valkoista GloLite kynttiläpurkkia, joka toi somisteeseen aivan uudenlaista hehkua!

Käänsimme tuotteen myös hieman eri kulmaan. Testaile siis kotonasi erilaisia kuvakulmia ja pohdi mikä näyttää parhaimmalta!

Opimme Marian kanssa, että valokuvia otettaessa valo on erittäin tärkeässä roolissa niin tuotteen sisällä, takana kuin ympäröivässä kuvaustilassakin. Eikö olekin ihmeellistä miten näillä pienillä muutoksilla saa huomattavasti parempia valokuvia! Jatkamme harjoituksia ja Kristoffer on luvannut opettaa meille myöhemmin lisää valokuvauksesta.

Kokosimme loppuun vielä listan hyödyllisistä vinkeistä:
  • Sytytä ensin kynttilät
  • Valitse rauhallinen tausta, voit hyödyntää esim. pöytäliinaa
  • Tarkista, että huoneessa on riittävä valaistus. Sytytä tarvittaessa valot.
  • Etsi sopiva kuvakulma
  • Kuvaa tuote riittävän läheltä
  • Tarkista, että kamerasi on suorassa
  • Älä käytä salamaa
  • Tarkenna kamera tuotteeseen, älä kynttilän liekkiin
  • Huomioi heijastumat lasisten tuotteiden pinnalla
  • Älä kuvaa vastavaloon, eli siten, että tuotteiden takana on ikkuna tai muu suuri valonlähde

Antoisia kuvaushetkiä!

Anna, Maria & Kristoffer

No comments:

Post a Comment